Word lid van onze mailinglist!

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

View our privacy policy and termen

Hoe maak je heel eenvoudig een betonlook muur

Hoe maak je heel eenvoudig een betonlook muur

Na een workshop verftechnieken twee zaten in de verfbakjes verfresten voor de techniek Random sjabloneren. Geen idee waarom (nieuwgierigheid?), maar ik rolde de rollers er door heen en rolde het in halve maantjes op de muur in 'the House of Sloan'. Whow, het leek net een betonnen muur!

Een paar weken later werd ik gebeld, of ik misschien de achterwanden en blokken, waar kleding op moest komen voor de Kids Nikestore in Harrods London een betonlook kon geven. Wat een toeval!

panelen klaar om geverfd te worden

De techniek is heel eenvoudig:

Gebruik twee of 3 kleuren, die niet te ver van elkaar liggen. Op mijn muur in 'the house of Sloan' gebruikte ik in 1 bakje Cream, Paris Grey en French linen chalkpaint van Annie Sloan.

Voor de Nikestore en de muur op de foto gebruikte ik in 1 verfbakje 2/3 Paris Grey en 1/3 French Linen chalkpaint van Annie Sloan

 

Je moet de kleuren niet mengen, rol je rolletje door het bakje, of over de mixmat. Ik doe er altijd water bij.

Daarna breng je de verf in halve manen op op de muur. Ga over 1 stuk een paar keer in verschillende richtingen, zodat het verschil in kleur wat vervaagt.

Super eenvoudig met geweldig resultaat!

 

 

Bij de muur op de foto ben ik wel verder gegaan dan alleen de betonlook.

Ik heb eerst op een paar plaatsen op de muur Copper leave van Annie Sloan aangebracht en deze met de wax afgewerkt. Daarna heb ik de betonlook toegepast met 2/3 Paris Grey en 1/3 French Linen chalkpaint van Annie Sloan.

Daarna heb ik de dry brush techniek toegepast. Ik heb een beetje Graphite Chalkpaint van Annie Sloan op de kwast gedaan en deze vervolgens op een stuk keukenrol afgedept, zodat deze weer zo goed als droog was. Daarna heb ik over de muur 'geaaid', waardoor er een heel lichte waas graphite op de oneffen, opliggende stukken is gekomen.

Als laatste heb ik een kwast in water met een inimini beetje old white gedoopt en deze boven tegen de muur gedrukt, zodat het water naar beneden liep.

 

Heel veel succes met je project!

boodschappenlijstje:

1 verfbakje of mixmat

1 verfroller

2 of 3 bij elkaar liggende kleuren, in mijn geval French linen, Paris Grey en Cream

 

 

 


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »