Word lid van onze mailinglist!

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

View our privacy policy and termen

Energie besparen op een leuke, mooie manier

Energie besparen op een leuke, mooie manier

5 tips om je huis te isoleren met mooie materialen!

 

Terwijl ik dit schrijf, zit ik lekker op de bank, met mijn tenen te wroeten in ons nieuwe hoogpolig zacht kleed op de grond. Plaidje over mijn benen en een warme kop thee naast me.

De kachel een paar graden kouder heeft ook zijn voordelen. Je houdt je hoofd lekker fris. Je wordt niet duf van de warmte.

Veel isolerende maatregelen zijn onzichtbaar in huis, maar je hebt ook een aantal oplossingen die mooi zijn en er warm en gezellig uitzien.

 

 

1. Duettes / Dupli's voor je ramen

Door de honingraat structuur van een Duette krijg je een isolerende werking. De stilstaande lucht in de Duette zorgt voor de isolatie tussen je koude raam en je warme kamer.

 

 

2. Gordijnen

Een horror voor elke interieurstylist.... Gordijnen die eindigen boven je verwarming! Zo kan de warmte van je verwarming goed de woonkamer inkomen. Dat is zeker waar.

Maar gelukkig zijn er ook redenen om kamerhoge gordijnen te nemen. Als je verwarming niet aan staat of als je vloerverwarming hebt, zorgt een dicht geweven gordijn ook voor isolatie. Er zijn geen officiële testen voor, maar Kobe heeft bijvoorbeeld haar gordijnstoffen getest met een föhn. Hoe minder lucht er door de stof heen komt, hoe isolerender de stof is. Ook een transparant of in-between kan isolerend werken. Als de stof maar dicht geweven is.

 

 

3. Verschillende lagen over elkaar

Je doet het zelf met je kleding. Je ouders met de gordijnen. Klinkt logisch toch? Steeds meer mensen kiezen voor alleen harde raam decoratie. Voorheen had elk huis vitrage (als je heel modern was had je Luxaflex) met overgordijnen.

Tussen je raamdecoratie / inbetween gordijn en je overgordijnen blijft ook weer lucht stil staan, die een isolerende werking heeft.

 

 

4. Kleed / Carpet op de vloer

Als de vloerverwarming niet aan gaat, of minimaal, voel je dat niet als je een lekker dik hoogpolig kleed onder je bank legt. Warm aan je voeten, maar hij heeft ook een isolerende werking zodat de warmte van de woning niet in de vloer trekt.

 

 

5. Warm plaid op de bank

één of twee plaidjes op de bank houden je lekker warm. Gezellig samen onder 1 plaid of pak er zelf lekker twee.

Van deze foto word je toch warm en vrolijk!

 

 

 


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »